Rejseforsikring - Din guide

Når du skal ud og rejse er det vigtigt, at være fuldt dækket. At være fuldt dækket i tilfælde af sygdom eller ulykke er lige så vigtigt som at huske sit pas. Det er desværre blevet et mere kompliceret foretagende, da det gule sundhedskort ophørte pr. 1. august 2014 med, at dække rejser uden for Danmark, Færøerne og Grønland.

Derfor skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort, til andre EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Hvis du ikke har dette kort endnu kan du bestille det på borger.dk. Up-to-date information om dette kan læses på Udenrigsministeriets hjemmeside.

EU-sygesikringskortet kan have begrænset dækning, og du behøver derfor ofte en privat rejseforsikring i tillæg.

Husk at tjekke om du allerede er dækket gennem f.eks. din indboforsikring.

Det er vigtigt at man oplyser korrekte helbredsoplysninger til forsikringsselskabet. Ellers kan du risikere at stå men stor regning, hvis forsikringen ikke vil dække. Her er et par skræk eksemper:

Hvad dækker det blå EU-sygesikringskort?

  • EU-sygesikringskortet dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under et ophold i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.
  • Sygesikringskortet dækker både akut sygdom/tilskadekomst og såkaldt ‘behovsbestemt sygehjælp’. Det er lægen, der afgør, hvilken behandling der er nødvendig under opholdet. Det afhænger bl.a. af, hvor længe du skal opholde dig i landet, og hvilken behandling der er tale om.
  • EU-sygesikringen dækker kun, hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du opholder dig i. EU-sygesikringen dækker altså normalt ikke behandling på private hospitaler eller klinikker.
  • EU-sygesikringskortet viser, at du har ret til de samme ydelser og på de samme vilkår som borgerne i det land, du opholder dig i. Du kan derfor komme til at betale en del af behandlingen selv, hvis det gælder for sikrede i det pågældende land.

List over selskaber der tilbyder rejseforsikring

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere